Potrebujeme:
- 4 kúsky kuracieho mäsa
- 5 polievkových lyžíc slnečnicového oleja
- ½ kávovej lyžičky alpínie galangovej
- ½ kávovej lyžičky orientálneho korenia
- 1 strúčik cesnaku
- 1 paštrnák
- 3 mrkvy
- 3 polievkové lyžice uvareného cícera
- 2 paradajky
- 2 malé cukety
- 200 g predvarenej krupice z jednozrnnej pšenice
Postup:
- V rajnici nechajte osmažiť alpíniu a ostatné koreniny, potom pridajte kúsky kuracieho mäsa a na silnom ohni za občasného miešania opekajte dozlata 5 minút.
- Pridajte 1,5 litra vody, dve kávové lyžičky soli a prikryte.
- Po zovretí varte 45 minút. Medzitým očistite zeleninu a pokrájajte ju na veľké kúsky.
- Pridajte ju k mäsu a varte ďalších 25 minút.
- Do misky nasypte krupicu a zalejte ju rovnakým množstvom vývaru z mäsa a zeleniny.
- Nechajte pod pokrievkou odstáť 2 až 3 minúty. Krupica je hotová.
- Do hlbokého taniera naložte mäso a zeleninu.
- Pokrm prípadne môžete posypať nasekanými lístkami koriandra (dodá jedlu exotický nádych).
- Vidličkou krupicu rozmrvte a servírujte ako prílohu.
Tip svätej Hildegardy: Jedlo je chutnejšie, ak ho pripravíte z nevykosteného kuracieho mäsa.
Dobrú chuť!
Tento a ďalšie recepty nájdete v knihe Kuchyňa svätej Hildegardy, ktorú si môžete kúpiť na Zachej.sk.