Potrebujeme:
- 50 g lúpaných mandlí
- 50 g uvarených a ošúpaných gaštanov
- 180 g gaštanovej múky
- 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
- 80 g trstinového cukru
- 60 g nerafinovaného trstinového cukru
- 150 g čokoládových guľôčok
- 70 g vločiek z jednozrnnej pšenice
- 120 g pyré z bielych mandlí
- 1 vajce
- 40 ml studenej vody
Postup:
- Rúru si predhrejte na 160 °C.
- Mandle a gaštany nahrubo nasekajte a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Vznikne tak trochu lepivé cesto, ktoré príliš nemieste.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladajte pomocou lyžice kôpky. Ich vrchnú časť mierne sploštite pomocou naolejovanej lyžice.
- Cookies ukladajte na plech s rozostupom 3 cm.
- Pečte 15 až 20 minút a nechajte vychladnúť v rúre.
Tip svätej Hildegardy: Ak sa vám cookies nezdajú dosť chrumkavé, dajte ich ešte na chvíľu do horúcej, no už vypnutej rúry.
Dobrú chuť!
Tento a ďalšie recepty nájdete v knihe Kuchyňa svätej Hildegardy, ktorú si môžete kúpiť na Zachej.sk.